Kızıl Saç,  Saç Bakımı

Uzun Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yepyeni bir saç bakımı yazısından herkese merhabalar.

Daha önceleri, boyalı saç bakımıyla ilgili bloğumda bir yazı paylaşmıştım ve çokça ilgi görmüştü. Bugünkü yazımda; uzun saç bakımıyla ilgili sizinle birkaç tüyo paylaşacağım. Uzun saçlarınızı, kestirme ihtiyacı duymadan, nasıl daha uzun süre parlak, hacimli ve yıpranmadan kullanabilirsiniz, onlardan bahsedeceğim.

Saçlarımı en son, geçtiğimiz yaz kestirmiştim. O günden sonra bir daha hiç kestirmedim ve belime kadar uzatma kararı aldım. Çok eskiden de –saçlarım boyalı değilken- uzun yıllar boyunca, uzun saç kullandım. Uzun saç, gerçekten hem zaman ve emek istiyor hem de masraflı. Çünkü saçlarınızı uzun süre sağlıkla koruyabilmek, yıpranmasını önlemek için ekstra bakım yapmanız gerekiyor.

Kendi adıma söylemem gerekirse; saçımı yıkamak, kurutmak ve şekle sokmak, toplamda bir buçuk saatimi alıyor. Bunda saçımın gür olması ve kızıl renkte olması da etkili tabi. Boyalı saçların sağlıkla ve yıpranmadan uzaması, boyasız saçlara göre çok daha zor. Çünkü saç boyaları maalesef uzun vadede saçları yıpratabiliyor.

Bu nedenle, aşağıda sizin için sıralayacağım maddeleri göz önünde bulundurarak, hem saçlarınızın rengini uzun vadede koruyup hem de saçlarınızın yıpranmadan sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz:

  • Duşta çok sıcak suyla saçlarınızı yıkamayın. Ilık ya da soğuk su kullanın. Sıcak su, hem saç derinize ve saç tellerinize zarar verebilir hem de saç renginizin daha fazla akmasına neden olur. Saç diplerinizi yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Ben yaz aylarında, saçımın gövde ve uç kısımlarını, soğuk suyla duruluyorum. Soğuk su, saçların canlanmasına da etki ediyor.
  • Saçlarınızı kuruturken, yüksek ısı yerine düşük ısı tercih edin. Yüksek ısı, saç tellerinin yıpranmasına neden olur. Bununla beraber, saçlarınızı sık sık ısıya maruz bırakmayın. Düzleştirici, maşa vb. daha az kullanmaya çalışın.
  • Saçlarınızı çok ıslakken taramayın. Islak saç, yıpranmaya daha meyillidir. Saçlarınızın nemini havluyla nazikçe aldıktan sonra saç uçlarınızı çok hırpalamadan biraz tarayıp, ardından saçlarınızı kurutup, hafif nemliyken tamamen tarayabilirsiniz. Bu şekilde, saçlarınız daha az hasar görecek ve daha az dökülme olacaktır.
  • Saçlarınızı çok sıkı toplamayın. Arada saçlarınızı havalandırmaya özen gösterin. Saçınızı toplarken, yumuşak kumaştan yapılmış scrunchie tokaları tercih edebilirsiniz. Scrunchie tokalar, hem saçları çok sıkmıyor, kırmıyor (Özellikle saten kumaştan yapılanlar) hem de saçta toplama izi bırakmıyor.
  • Saçlarınızı sık sık boyamayın. Minimum yeni boyama işlemi için bir ay kadar bekleyin. Bu sürede, saç deriniz ve saçlarınız da dinlenmiş olacaktır. Bu süreyi, saçlarınıza bakım yapmak için değerlendirebilirsiniz.
  • Saç tipinize uygun ürünler kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Eğer bakırkızıl renkler kullanıyorsanız, saçlarınızın rengini ve parlaklığını korumak için renk koruyucu saç bakım ürünleri tercih edebilirsiniz.
  • Eğer gerekli görürseniz, saçlarınızı düzenli aralıklarla uçlarından çok az kestirebilirsiniz. Saçları düzenli aralıklarla kestirmek, kırıklarını aldırmak, sağlıklı uzamasına olumlu katkı sağlayacaktır. Fakat saç bakımını düzenli olarak ve doğru ürünlerle yaptığınız sürece, saçlarınızı hiç kestirmeseniz de olur.

Bugün sizinle, uzun saç bakımına dair paylaşmak istediğim tüyolar böyleydi. Saç boyama, saç bakımı ya da aklınıza gelebilecek birçok konuda merak ettikleriniz ve danışmak istedikleriniz için bana aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz:

Mail: ebrubektasoglu@gmail.com

Facebook için buraya

Twitter için buraya

Tumblr için buraya

tıklayabilirsiniz.

Bir sonraki saç bakımı yazısında görüşünceye dek, kendinize çok iyi bakın.

Ebru Bektaşoğlu

 
 
 
       

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir