Dip Boyası Nasıl Yapılır?
Karlı bir Ankara sabahından herkese merhabalar.
Bugün, geçtiğimiz günlerde yaptığım dip boyama işlemiyle ilgili, detaylı bir yazı paylaşmak istedim sizinle. Çünkü bu konuda, Instagram‘dan epey soru aldım sizden. Bu yazıda; hem dip boyasını nasıl yaptığımı hem de kullandığım ürünlerle ilgili yorumlarımı, sizinle paylaşacağım.
Bir önceki dip boyası işleminde; Akos 7.52 çilek kızılı kullanmıştım. Onunla ilgili detayları, hem Instagram öne çıkan hikayelerimde hem de şu yazımda bulabilirsiniz.
Gelelim, bu seferki dip boyası işlemine ve kullandığım ürünlere:
- Bu kez, Akos 7.52 çilek kızılı değil, Lil’afix 7.65 lal kızılı kullandım. Çünkü Lil’afix 7.65 lal kızılı, Akos’un çilek kızılından, daha açık renkte bir kızıl tonu.
- Dip boyası işlemi için 1 tüp Lil’afix 7.65 lal kızılı ve bir minik şişe 30 volüm oksidan kullandım. Boya-oksidan ölçüsünü, genellikle 1:1 oranında ayarlıyorum ancak bu konu bazen farklılık gösterebiliyor. Detaylı bilgi için şu yazıma bakabilirsiniz.
- Boya ve oksidan karışımımı hazırladıktan sonra, karışımı direkt olarak saçıma, bir fırça yardımıyla uyguluyorum. Öncesinde saçlarımı, açıcı ile açmıyorum. (Özellikle bu konuyla ilgili çok soru alıyorum ama şöyle söyleyebilirim ki, ne dip boyası işleminde ne de saçımı tümüyle boyarken, öncesinde saçlarımı, toz açıcı vb. ile açmıyorum.) Boya, saç diplerimde tuttuğu için bu işleme gerek duymuyorum.
- Boya miktarı ve boya-oksidan oranını, kendi saçlarınızın gürlük, sıklık ve uzunluğuna bağlı olarak ayarlayabilirsiniz. Bana dip boyası işlemi için bir tüp boya ve bir minik şişe oksidan yeterli geliyor. Saçlarım sık olduğu için aralara gireyim derken ancak bir tüp boya yetiyor. Artan boya olursa da, saçımın üst kısımlarında, rengi solan kısımlara güzelce yediriyorum.
- Dip boyasını saçımda, genellikle 35 dakika bekletiyorum. Fakat bu durum da, saç yapısına göre değişkenlik gösterebilecek bir konu. Eğer ince telli, yıpranmış ya da yıpranmaya meyilli bir saç yapınız varsa, karışımı saçınızda bu kadar bekletmeyin. 20-25 dakika bekletebilirsiniz. Ancak beklerken mutlaka, saç dipleriniz açılmış mı açılmamış mı diye kontrol edebilirsiniz.
- Bekleme sürem dolduktan sonra saçlarımı duşta, iki kez renk koruyucu şampuanla yıkayıp, soğuk ya da ılık suyla saçımı duruluyorum. Böylelikle boya daha az akıyor.
- Dip boyama işlemini, minimum ayda bir maksimum iki ayda bir tekrarlıyorum.
Şimdi gelelim, kullandığım ürünlerle ilgili yorumlarıma:
- Lil’afix 7.65 lal kızılı, benim en sevdiğim kızıl boyam. İlk göz ağrım diyebilirim. Çünkü saçımda açık renk kızıl tonunu, ilk bu boyayla yakaladım. Pembe yansımalı, açık renkte bir kızıl tonu. Bazen dip boyası için bazen de saçımı tümüyle boyadığım zamanlarda, bu rengi kullanmayı seviyorum.
- Ducca’nın oksidanından da memnunum. Şu ana kadar, yanlış hatırlamıyorsam, 3 minik şişe bitirdim. Oksidan markasına çok dikkat etmelisiniz arkadaşlar. Oksidan da bir açıcı olduğu için ve saç boyasını aktive ettiği için, markası ve kalitesi çok önemli. Satın aldığınız yerdeki görevliye, oksidan satın alırken, mutlaka oksidanın kalitesi hakkında danışın. Adını sanını bilmediğiniz, güvenmediğiniz oksidan ya da saç boyalarını kullanmayın. Bu gibi ürünler kimyasal içerdiğinden, alerjik reaksiyona neden olabileceğini göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.
Evvet, bir yazının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Aklınıza takılan farklı bir konu olursa, ebrubektasoglu@gmail.com ya da Instagram DM aracılığıyla benimle paylaşabilirsiniz. Başka bir yazıda görüşünceye dek, kendinize çok güzel bakın.
Sizi sevdiğimi, bir an olsun unutmayın.
2 Yorum
Seher
Çoook fazla merakla bekliyordum bu yazıyı tam da dip boyası yapacağım zamana denk geldi fazlasıyla yardımcı oldu teşekkürler ❤️
Ebru Bektaşoğlu
Rica ederim, yazım işine yaradıysa ne mutlu bana, çok sevindim ben de. 🙂
Kocaman sevgiler ve öpücükler…