saç boyası
Deneyim,  Kızıl Saç,  Kozmetik

Saç Boyası Ciltten Nasıl Çıkar?

Herkese yepyeni bir yazıdan merhabalar.

Bugünkü yazımda; saç boyasını hem cildinizden hem de kıyafetlerinizden ve banyo mermerlerinden nasıl çıkarabileceğiniz konusunda, sizinle tecrübelerimi paylaşacağım.

Öncelikle saçlarınızı boyamaya başlamadan önce mutlaka eski ve gözden çıkardığınız bir tişört veya bluz giymenizi tavsiye ederim. Ben genellikle, eski ve uzun kollu bir sweatshirt giymeyi tercih ediyorum. Sonradan boya herhangi bir yerime bulaştığında, boyayı çıkarma gibi bir derdim olmasın diye.

Bununla birlikte, saçlarınızı boyamadan önce, saç boyasının yüzünüze bulaşmaması için alnınızda, saç diplerinize yakın bölgelere, kulak etrafına ve boynunuzun belirli kısımlarına, nemlendirici krem ya da vazelin sürebilirsiniz. Ben bunu yapmıyorum, uzun yıllardır saçlarımı boyadığım için artık saç boyasını, pek yüzüme bulaştırmıyorum. Ama tertemiz bir saç boyama işlemi için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Diyelim ki, saç boyası yüzünüze, vücudunuza ve ellerinize bulaştı fakat yıkayınca çıkmadı. Bunun için özel boya silici ürünler var. Kozmetik toptancılarında ya da internette, boya silicileri bulabilirsiniz. Fakat benim boya silici ürünlerle ilgili, pek olumlu tecrübelerim olmadı arkadaşlar. Kuaförde mecbur kalınca, cildimdeki saç boyasını, boya silici bir ürünle çıkarmak istediğimde, bir pamuk yardımıyla cildime sürer sürmez, boya silici ürün cildimde yanma yapmıştı. Hassas ciltli bir insan olarak, ben bu gibi ürünleri pek kullanmak istemiyorum zaten. Ama eğer sizin, benim gibi hassas ya da alerjiye yatkın bir cildiniz yoksa, güzel, kaliteli bir markanın boya silicisini satın alabilirsiniz.

Boya silici ürünlere ek olarak, misel suları da tavsiye edebilirim. Misel sular da, saç boyasını ciltten çıkarmada başarılı ürünler.

Ayrıca, yüz temizleme jelleri de saç boyasını, yüzünüzden çıkarmada gayet başarılı olabiliyor. Ben uzun yıllardır, La Roche Posay’nin Effaclar yüz temizleme jelini kullanıyorum. Saçlarımı evde boyadıktan sonra saç boyası eğer yüzüme bulaştıysa, bu jelle yüzümü yıkayıp boyanın yüzümden çıkmasını sağlıyorum.

Yukarıda saydığım yöntemlerin yanı sıra, internette bu konu üzerine araştırma yaparken, bir yöntem daha keşfetmiştim. Hatta bundan bloğumda da bahsetmiştim. Bu yazıda, tekrardan sizinle paylaşmak istedim. Diş macunu da saç boyasını ciltten çıkarmaya yardımcı olan ürünlerden biri. Dilerseniz, siz de bu konuyu araştırabilirsiniz. Ben bu yöntemi, daha önce evde saçlarımı boyadığım zaman denemiştim. Fakat cildim hassas olduğu için diş macununu cildime çok sürmek istemedim. Çünkü yanma ya da farklı bir reaksiyona neden olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, alnımdaki boya lekelerini diş macunu ile çıkarmıştım. Çok az bir miktardaki diş macununu, boya lekesinin olduğu yere hafifçe sürüp, azıcık ovalayıp boya lekesini tamamen olmasa da biraz olsun çıkarmıştım.

Saçınızı boyarken saç boyası, kıyafetlerinize bulaştıysa, ilk yıkamada olmasa bile ikinci, üçüncü ve sonraki yıkamalarda mutlaka kıyafetinizden çıkacaktır. Eğer saçınızı kızıla boyadıysanız, ilk zamanlar çok fazla beyaz kıyafet giymemeye çalışın. Çünkü özellikle yaz aylarında, terlemeye bağlı olarak saç boyası ensenizden, kıyafetinizin yakasına bulaşabilir. Dolayısıyla, daha koyu renkli kıyafetler tercih edebilirsiniz.

Saçlarımı boyadıktan sonra durulama işlemine sıra geldiğinde, ben genellikle eski bir kova ayarlıyorum ve saçlarımı o kovanın içerisine yıkıyorum. Böylelikle duşakabin ve banyo mermerleri hiç kirlenmemiş oluyor. Aynı zamanda, saç boyası cildimle de temas etmemiş oluyor. Fakat saçlarınızı durularken, saç boyasının banyo mermerine yapıştığını ve yıkamayla çıkmadığını görürseniz, cif ya da çamaşır suyuyla, saç boyasını banyo mermerinden çıkarabilirsiniz.

Benim sizinle paylaşmak istediğim yöntemler bunlardı. Siz de, saç boyasını ciltten çıkarma konusunda, bildiğiniz yöntemleri yorum kısmında benimle paylaşabilirsiniz.

Ebru Bektaşoğlu

 
 
 
       

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir