Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları
Merhabalar blog ailem,
Bugün sizler için hazırladığım yazımda; evde saç boyarken nelere dikkat edilmeli, evde saç boyamanın püf noktaları nelerdir vb. sorularınızı yanıtlayacağım.
Senelerdir saçlarımı kızıla boyadığım için artık saç boyamak, benim için alışkın olduğum bir rutine dönüştü. Evde saç boyarken dikkat ettiğim hususları bu yazıda, okumanızı kolaylaştırmak için madde madde paylaşacağım.
- Yeterli miktarda saç boyası ve oksidan aldığınızdan emin olmanız gerekir. Saçınızın boyuna ve gürlüğüne göre, bu miktarı sizler belirleyebilirsiniz. Sürekli kullandığınız bir marka ve ton varsa, yedekte elinizin altında da bulundurabilirsiniz.
- Aynı şekilde, eldivenin yırtılma ve deforme olması ihtimalini de göz önünde bulundurarak, fazladan elinizin altında eldiven bulundurmak da sizin için daha iyi olur. Ben çoğunlukla çift kat eldiven takıyorum. Saçımı boyadığım eldiveni çıkartıp, altta kalan temiz eldiven ile de boya kabımı, fırçamı yıkıyorum. Böylelikle daha temiz bir saç boyama deneyimi oluyor.
- Saçlarınızı kızıla, bakıra veya diğer renkli tonlara boyayacaksanız, gözden çıkardığınız, eskiyen kıyafetlerinizi giymenizi tavsiye ederim. Çünkü bu renkler, birkaç yıkamada dahi kolay kolay kıyafetten çıkmaz. Leke olarak kalma ihtimali yüksektir.
- Saçlarınızın arkalarını boyamak için elinizde fazladan bir ayna daha olsun. Saçlarınızın arkasını diğer aynaya yansıtmak için çok da ağır olmayan, el aynası ya da makyaj aynası işinizi görebilir.
- Saç boyasının kokusu, bazı insanlar için rahatsız edici olabiliyor. Bunun için maske takabilirsiniz. Ben genelde saç boyamayı, güneşli havalara erteliyorum. Kokudan rahatsız olmamak için evdeki çoğu camı açıyorum. Sıcak havalarda cam açmak, sorun yaratmıyor. Ama kapalı, soğuk havalarda cam açmak, hasta edebiliyor maalesef.
- Saç boyamaya başlamadan önce mutlaka, kulağınızdaki küpe ve piercingleri çıkarın. Çünkü boyayla temas edince kirlenebilir, alerji riski doğurabilir.
- Saç boyası ve oksidanı, metal olmayan bir kapta karıştırın. Plastik boya kabınız yoksa, evdeki herhangi bir tabanı geniş olan pet şişeler de işinizi görebilir.
- Saç boyama işleminden önce alerji testi yapılması önerilir. Saç boyalarının kullanım talimatlarında, alerji testinin nasıl yapılacağına ilişkin adımlar belirtilmektedir.
- Boya karışımını saçınızda, belirtilen bekleme süresini aşmadan bekletmeniz önerilir. Bu süreyi aşmamaya özen gösterebilirsiniz.
- Boyayı saçınızdan akıtırken, ılık su kullanmaya ve renk koruyucu ürünler kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Boyayı saçınızdan iyice akıttığınızdan emin olana kadar saçlarınızı ılık suyla durulayın.
- Saçınızı boyarken, saçınızı mümkün olduğunca katmanlara ayırın. Boya karışımını fırça ile saçlarınıza, eşit miktarda sürün ki saçlarınızda renk ve ton farkı oluşmasın.
- Saç boyarken mümkün olduğunca hızlı ve pratik olmaya çalışın. Saç boyasını kapta, çok da bekletmemeye çalışın.
- Boyamaya başlamadan önce mutlaka, saçlarınızı güzelce tarayın. Boya yaparken birbirine bulaşmaması ve takılmaması için.
Benim bugünkü yazımda, sizlerle paylaşmak istediğim tüyolar bunlardı. Sizler de dilerseniz, saç boyama konusundaki tavsiyelerinizi benimle de paylaşabilirsiniz.
Tanıtım yazıları, pr & marka iş birlikleri ya da aklınıza gelebilecek birçok konuda merak ettikleriniz ve danışmak istedikleriniz için bana aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz:
Mail: ebrubektasoglu@gmail.com
X: @ebrubektasoglu
Instagram: @ebru.bektasoglu
Facebook Yorumları