Kişisel Gelişim

Kitap İnceleme: Halil Cibran – Fırtınalar

Yepyeni bir kitap inceleme yazısından herkese merhabalar.

Bugün sizlerle birlikte; en son okuyup bitirdiğim, Halil Cibran‘ın ”Fırtınalar” adlı kitabıyla ilgili okuyucu yorumlarımı paylaşacağım.

  • Halil Cibran’ın şu ana kadar neredeyse tüm kitaplarını okudum. Daha önce okuyup bitirdiğim kitaplarıyla ilgili yorumlarımı, bloğumda bulabilirsiniz. Kitaplığımda olan son kitabı; Fırtınalar idi. Bu kitabı da bitirdiğim için bugün yorumlarıma bloğumda yer vermek istedim.
  • Kitap, 182 sayfadan oluşuyor. İlk 42 sayfasında, yazarın biyografisine yer verilmiş.
  • Son derece keyif alarak okuduğum bir kitaptı. Halil Cibran’ı; gerek üslubu ve anlatım tekniği gerek bir cümlede bin anlam yaratmasıyla, okumaktan çok mutlu olurum. Sevdiğim yazarlardandır. Okuduğum pek çok kitabının da, akılda kalıcı ve okuyucuda iz bırakan kitaplar olduğunu söyleyebilirim.
  • Fırtınalar kitabı; yazarın denemelerinden ve hikayelerinden oluşuyor. Tıpkı diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da yazar; toplumsal değerlere, doğanın güzelliğine vurgu yapıyor. Kitapta; bazen metaforlar bazen de toplumsal gerçekler ve kavramlar üzerinden karşılaştırmalar söz konusu. Dostluk-düşmanlık, özgürlük-teslimiyet gibi.
  • Kitapta aynı zamanda, insanı okurken düşündüren, sorgulamaya iten bir bakış açısı hakim. Bu kitabı okuduktan sonra ve hatta okurken, toplumsal olayları ve topluma yerleşen davranış kalıplarını, eleştirel bir bakış açısıyla ele alabilir, toplumdaki sorunları tamamen objektif bir şekilde irdeleyebilirsiniz.
  • Kitapta en beğendiğim bölümlerden biri de; insanların birbirinden çok da farklı olmadığı, toplumsal değerlerin ya da toplumsal çözülmenin, dünyanın neresine gidersek gidelim, insan ilişkilerine olan etkisinin benzerliklerine vurgu yapılması. Riya, yalan, aldatma, hile, açgözlülük vb. kavramlar, dünyanın neresinde olursak olalım, benzer sonuçlar doğurur. Toplumda birliğin bozulmasına, ayrışmaya ve toplumsal çözülmeye neden olur. Yalan; dünyanın neresine gidersek gidelim, ister zenginlik ister yoksulluk içinde yaşayan bir toplumu ele alalım, her yerde aynı sorunları doğuracaktır. Bir yalana kılıf uydurmak, onun yalan olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • Kitapta çoğunlukla üzerinde durulan iki kavram var: Yalnızlık ve Özgürlük. Bir insanı, hem yalnızlığa iten hem de insanın özgürlük arayışının sebeplerini öne çıkaran örneklemeler bulunuyor. Halil Cibran’ı okumayı seviyorsanız, deneme ve hikaye okumaktan keyif alıyorsanız, sizler de ”Fırtınalar” kitabını okuyabilirsiniz. Sıradaki kitabım; Varlık Yayınları’ndan, 1954 basımı John Steinbeck’in ”Kaçış” adlı kitabı. Sizler şu an hangi kitabı okuyorsunuz, benimle de paylaşabilirsiniz. ”Fırtınalar” kitabını daha önce okuduysanız, sizlerin de yorumlarını muhakkak bekliyor olacağım.

Tanıtım yazıları, pr & marka iş birlikleri ya da aklınıza gelebilecek birçok konuda merak ettikleriniz ve danışmak istedikleriniz için bana aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz:

Mail: ebrubektasoglu@gmail.com

Facebook

Tumblr

Behance

X: @ebrubektasoglu

Instagram: @ebru.bektasoglu

 
 
 
       

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir