Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Gezi Notlarım
Yepyeni bir gezi yazısından daha herkese merhabalar.
Geçtiğimiz hafta sonu, uzun zaman sonra yeniden Kızılcahamam’a gittik. Bu benim, üçüncü kez gidişimdi. Her gidişimde hayran kaldığım, bana Karadeniz‘i hatırlatan, doğa harikası bir yer. Ankara‘da günübirlik gideceğiniz, çok güzel bir gezi rotası. Dilerseniz, konaklama imkanları da bulunuyor. Reklam ya da iş birliği yazısı değildir. Kendi kişisel deneyimlerimden oluşmaktadır.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı’na giriş ücreti; 50 TL idi. Burada, ailenizle ya da sevdiklerinizle birlikte, piknik ya da doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Sonbaharın en güzel renklerini, bir arada görebileceğiniz, adeta bir kartpostal gibi manzaraları ile sizi kendisine hayran bırakacak bir yer. Burada çok güzel doğa fotoğrafları da çekebilirsiniz. Doğada vakit geçirmekten keyif alıyorsanız, Kızılcahamam’a mutlaka gitmelisiniz.

Doğa ile iç içe olmak, insana kendini gerçekten dingin, zinde ve huzurlu hissettiriyor. Kızılcahamam, şehir merkezine biraz uzak kalsa da, kesinlikle gittiğinize değecek bir yer. Ben buraya her geldiğimde, kendimi Karadeniz‘de gibi hissediyorum, kendi memleketimdeymiş gibi. Tertemiz havası, ormanları ve meyve ağaçları ile insana, mutluluk veren bir doğası var. Böğürtlenin yanı sıra, kuşburnu ağaçlarına da rastladım. Biz annemle, ağaçları ve çiçekleri keşfetmeye bayılırız. Doğada zaman geçirmek, insana kendini yenilenmiş hissettiriyor. Şehirden uzaklaşmak ve doğada vakit geçirmek isteyenler için Kızılcahamam, muhteşem güzellikte bir seçenek. Siz de, ailenizle ya da sevdiklerinizle birlikte, hafta sonu gezileriniz için Kızılcahamam’ı da, gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
Not: Bu yazıda kullandığım tüm fotoğraflar, şahsıma aittir.
Merak ettikleriniz ve danışmak istedikleriniz için bana aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz:
Mail: ebrubektasoglu@gmail.com
Portfolyom: Behance
X: @ebrubektasoglu
Instagram: @ebru.bektasoglu



Facebook Yorumları